Cursus Bodemkunde op Tuinderij de Es

Van de biologische tuinderij van Es uit Haaren ontvingen wij onderstaand bericht over de mogelijkheid een dagprogramma te volgen over bodemkunde met tevens de mogelijkheid een door u meegebracht bodemmonster te laten analyseren. Als u zich als ( beginnend) tuinier wat verder wil verdiepen in deze basisstof, dan kan ik u deze dag aanraden.
Eventueel aanmelden moet u zelf doen via hun website.

Persbericht
januari 2018
Groente van gezonde grond

Cursus Bodemkunde op Tuinderij de Es
Lekker eten uit eigen (volks)tuin; groente van eigen land. Dat begint met een gezonde bodem en die vervolgens goed verzorgen. Op biologische Tuinderij de Es kunt u daar meer over leren. Op zaterdag 3 maart geeft de zeer ervaren docent Gerard Oomen een cursus praktische bodemkunde, geschikt voor zowel de gevorderden als voor de beginner. Met de juiste kennis kunt u zelf beoordelen wat u moet doen en laten om uw grond gezond en productief te houden. Na de theorie gaan we graven, prikken, ruiken en voelen en maken een korte bodemwandeling over de Belverse akkers, een gebied met meer dan 2000 jaar landbouwgeschiedenis. Met dit jaar als extra mogelijkheid om een bodemmonster van uw (volks)tuin te laten analyseren. De kosten voor deze eendaagse cursus, inclusief een lekkere lunch, koffie, thee en de bodemanalyse zijn 35 euro.
Op Tuinderij de Es telen we al sinds 1981 biologische groente en begeleiden mensen met een zorgvraag. Daarnaast worden er regelmatig aanschuifmaaltijden en cursussen georganiseerd. Meer info is te vinden op www.tuindees.nl/agenda en opgeven kan ook direct via info@tuindees.nl
De tuinderij heeft een bijzonder vormgeving en kent een hoge biodiversiteit. Op de tuinderij doen we veel om de bodem productief én in balans te houden. Op diverse manieren willen we graag deze kennis en ervaring delen.
Adres: Eind 19c in Haaren